Передаривание чеков "Жилье"

Toto (Admin)
Site Admin
Сообщений: 4128
Зарегистрирован: Вс янв 28, 2007 8:41 pm
Откуда: Минск
Контактная информация:

Передаривание чеков "Жилье"

Сообщение Toto (Admin) » Вт июл 10, 2007 4:42 pm

Пасля трайнога дарэння чэкамi крэдыт не пагасiш

У 1998 годзе я па дагавору дарэння падарыла свае чэкi «Жыллё» сваёй нявестцы. Хацела сыну, але так зрабiла работнiца натарыяльнай канторы. Сын з нявесткай у той час узялi крэдыт у «Беларусбанку» для будаўнiцтва прыватнага дома, але чэкi «Жыллё» iм не спатрэбiлiся.

Калi выйшаў Указ Прэзiдэнта аб перарэгiстрацыi чэкаў i магчымасцi дарэння iх блiзкiм, я зноў звярнулася ў натарыяльную кантору. Там параiлi, паколькi я i нявестка — чужыя адзiн аднаму людзi, перааформiць нявестцы шляхам дарэння гэтыя чэкi на свайго мужа, г.зн. майго сына.

У пачатку верасня сын у натарыяльнай канторы перааформiў чэкi «Жыллё» на сваю родную сястру (маю дачку) i яны былi перарэгiстраваны. Дачка з зяцем пачалi будаваць кааператыўную кватэру, для чаго ўзялi ў «Беларусбанку» крэдыт. У райвыканкаме па месцы жыхарства дачцэ адказалi, што чэкi для пагашэння крэдыту ў iх не возьмуць. Дапамажыце разабрацца ў сiтуацыi.

Марыя Аляксееўна ЛIНКЕВIЧ,
в. Няздобiчы Свiслацкага раёна


Зварот чытачкi па просьбе рэдакцыi быў разгледжаны ў Свiслацкiм раённым выканаўчым камiтэце.

«У адпаведнасцi з Дэкрэтам Прэзiдэнта Рэспублiкi Беларусь ад 28 жнiўня 2006 г. № 13 «Аб унясеннi змянення ў Дэкрэт Прэзiдэнта Рэспублiкi Беларусь ад 7 чэрвеня 2005 г. № 6», грамадзяне маюць права выкарыстоўваць для пагашэння крэдыту толькi ўласныя чэкi або падораныя асобай, на якую яны былi налiчаны.

У вынiку разгляду дадзенага звароту ўстаноўлена, што дачкой заяўнiцы чэкi «Жыллё» атрыманы ў працэсе трайнога дарэння, таму выкарыстаць iх для пагашэння крэдыту яна не можа».

Звязда
22 марта 2007

Toto (Admin)
Site Admin
Сообщений: 4128
Зарегистрирован: Вс янв 28, 2007 8:41 pm
Откуда: Минск
Контактная информация:

Передаривание чеков "Жилье"

Сообщение Toto (Admin) » Вт май 20, 2008 5:17 pm

Дареное не передаривают?

Моя мама, в 2005 году перерегистрировав чеки «Жилье», подарила их моей сестре, проживающей в Гомеле. Сестре чеки не понадобились, и она вернула их назад. Теперь мама хочет подарить эти чеки своей внучке, жительнице Бреста. Но чеки индексировать нам отказались. Как быть в такой ситуации?

Марина Самусик, Брест


На обращение Марины Самусик ответили в Министерстве жилищно-коммунального хозяйства Республики Беларусь:

— Граждане Беларуси и члены их семей, состоящие на учете нуждающихся в улучшении жилищных условий, имеют право на индексацию чеков «Жилье» на погашение стоимости строительства, реконструкции, покупки жилых помещений. Чеки могут быть начислены в установленном порядке (включая жилищные квоты супруга (-ги), родителей, детей, усыновителей, усыновленных, родных братьев и сестер, деда, бабки, внуков, объединенные на имя этих граждан); получены в результате дарения от близких родственников либо дарителем по договорам дарения, по наследству или по решению суда при условии, что граждане, которым изначально эти чеки были начислены, по отношению к одаряемому входят в число близких родственников.

Если гражданин, которому изначально чеки «Жилье» были начислены в установленном порядке, является по отношению к последнему одаряемому (в данном случае к внучке) родными бабкой или дедом, то одаряемая вправе использовать эти чеки на вышеуказанные цели. Отказ от индексации чеков может быть обжалован в судебном порядке.

Отдел писем и обращений граждан «Р»
Рэспублiка
19 апреля 2008


Вернуться в «Приватизация недвижимости; чеки Жилье»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость

cron

Rambler's Top100 Rambler'sTop100 Рейтинг агентств недвижимости портала Realt.by